Google Ads Remarketing Nasıl Kurulur?
Google Ads Remarketing Rehberi Tag Manager kurulum, kampanya yerleştirme işlemleri için sırasıyla:
- Google Ads’te oturumu açılıp, sağ üstten ‘’araçlar ve ayarlar’’ simgesine tıklayın,
- "Paylaşılan Kitaplık" sekmesi altından "Kitle Yöneticisi" bağlantısına tıklayın,
- İlk kez kitle kaynağı oluşturuyorsanız "Kitle Kaynağı Oluştur" butonuna basın,
- Google Ads Etiketi yazan kutunun içindeki "Etiketi Ayarlayın" yazısına tıklayın,
- "Genel web sitesi verileri toplayın" yazan ilk seçim kutusunu seçin,
- Kaydet ve Devam Et diyip ilerleyin,
- Etiketi Web Sitenize yükleyin adımı için "Google Etiket Yöneticisini Kullan" kutusunu seçin,
- Oradaki "Dönüşüm Kimliği" kodunuzu kopyalayın,
- Tag Manager'dan yeni etiket ekleyin ve yayına alın.
Adımlar sonunda tanımlamalar Google Ads Remarketing ile kurulum ve kampanya oluşturma işlemleri tamamlanır.
Google Tag Manager Nasıl Kurulur?
Bu videoda hızlı bir şekilde, Google Tag Manager kodumuzu sitemize nasıl ekleyeceğimizi gösterdik. Tag Manager kodunuzun ilk parçasını < /head > etiketinden hemen önceye, ikinci parçasını ise < body > etiketinin hemen sonrasına ekleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.
Google Ads Remarketing Nedir?
Google Ads Remarketing, web sitelerini ziyaret eden veya uygulamalardan yararlanan kullanıcılara rahatlıkla ulaşılmasını sağlayan sistemdir. Google Ads Remarketing sayesinde, siteye önceden ziyaret gerçekleştiren kullanıcılar, görüntülü reklamlara Google ağında göz atarken veya web sitesi ile ilişkili ürün isimlerini internetten aratırken, web sitesine ait reklamları görüntüleyebilirler.

Google Ads Remarketing Reklam Kampanyası Nasıl Oluşturulur?
Google Ads Remarketing rehberi olarak hazırladığımız içeriğimizin üçüncü videosu ile karşınızdayız. Bu videoda oluşturduğumuz Yeniden Pazarlama kitlesini nasıl reklamlarımızda hedefleyeceğimizi anlattık. Remarketing Reklam Kampanyası oluşturmak için hızlıca bu videoyu izleyebilirsiniz.
Google Ads Remarketing Özel Parametleri
Google Ads Remarketing özel değişkenleri hakkında detaylar şöyledir:
- Özel parametreler, pazarlama etkinliği snippet’i sayesinde yeniden pazarlama listelerini oluşturmak amacı ile kullanılırlar.
- Belirli bir ücretin üzerindeki ürünleri devamlı olarak satın alan kullanıcılar için bir liste oluşturulmak istendiğinde ürün fiyatı ve sayfası hakkında detaylar, snippet’e özel parametre aracılığıyla eklenir.
- Yeniden pazarlama kapsamında kullanılabilecek parametreleri ürün fiyatı, sayfa türü, ürün adı şeklinde sıralanırlar.
Google Ads Remarketing Etkinlik Snippet’i Nedir?
Google Ads Remarketing eylem snippet’i hakkında detaylar şu şekildedir:
- Etknlik snippet’i global bir site etiketini web adresine taşıma işlemi ardından ‘’event’’ komutu üzerinden, yeniden pazarlama işlemlerini izlemek amacıyla Google Ads’e ek veri gönderimi gerçekleştiren yapıdır.
- Yeniden pazarlama listelerini oluşturmak, özel bir hedef kitleri belirlemek için etkinlik snippet’i kullanılır.
- Bu yapı web sitesine ziyaret gerçekleştiren kullanıcılar için belirli bir etkinlik listesi yayınlanabilmesine de imkan sağlar.
Google Ads Remarketing Popüler Kategori Başlığı Nedir?
Google Ads Remarketing popüler bölüm başlığı hakkında bilgiler:
- Bu başlık özel bir kitleye hitap etmeye imkan sağlayan imajlardan biridir.
- Farklı ziyaretçi kategorileri için yeniden pazarlama listeleri hazırlanırken, ‘’ popüler kategori listesi’’ başlığı seçilerek, en popüler ürünler bu ürünleri en çok tercih eden kullanıcıların görebileceği geniş bir alan taşınır.
- Yeniden pazarlama listesinde bu kategori ile önde yer alan ürünler, web sayfasında kullanıcılara daha yakından gösterilmek istenilen ürünlerdir.
Google Ads Remarketing Faydaları Nelerdir?
Google Ads Remarketing yararları şu şekilde sıralanır:
- Doğru Zamanlı Hedefleme: İşletmeler ile daha önceden iletişim kuran bireylere başka bir alanda arama gerçekleştirdikleri ve satın alma olasılığına sahip oldukları an reklamları gösterebilme şansı elde edilir. Aynı zamanda kişi işletmeye yönelik bilgileri Goog üzerinde ararken, web sitesine ilişkin reklamlar gösterilerek kullanıcının siteye daha kısa sürede erişmesi sağlanır.
- Odaklı Reklamcılık: Belirli zamanlarda özel pazarlama stratejileri için özel reklamlar oluşturma şansı elde edilir. Örneğin sepetine belirli sayıda ürün ekleyen henüz satın alma işlemi gerçekleştirmeyen bir kullanıcıyı hedefleyen ve ödeme sayfası öncesinde çıkan reklamlar siteye tanımlanabilir.
- Geniş Ölçekli Erişim: Kullanıcılar 2 milyonun üzerinde web sitesine ve uygulamaya erişim sağlarken web sitesine ait reklamları görüntülerler.
- Reklam Tanımlama Kolaylığı: Google Ads Remarketing içinde yer alan reklam galerisinden yararlanarak resim, metin, video reklam oluşturma şansı edinilir. Bu işlemler ücretsiz şekilde yapılır. Etkili reklam seçeneklerini tüm ürünlere yaymak için yeniden pazarlama kampanyası, reklam galerisi ile birleştirilebilmektedir.
- Etkili Fiyat Belirleme: Yüksek performanslı bir yeniden pazarlama kampanyası yaratmak amacıyla ‘’ otomatik teklif tanım’’ komutundan yararlanılır. Gerçek zamanlı teklif verme, reklamı görüntüleyen kullanıcılar için optimum teklif tanımlama işlemleri ve reklam açık arttırmaları ile en iyi fiyat üzerinden satış yapılır.
- Kampanya İstatistikleri Takibi: Kampanyaya ilişkin performans, reklamların gösterildiği adresler, ödenen fiyat değeri hakkında tüm raporları almak mümkündür.
Google Ads Remarketing Devre Dışı Bırakılabilir mi?
Google Ads Remarketing’i devre dışı bırakmak mümkündür. Diğer yandan, kişiselleştirilmiş reklamları görmek istemeyen kullanıcılar için yeniden pazarlama verilerinin toplanması devre dışı bırakılabilmektedir. Bu kapsamda işlemi tamamen iptal etmeye gerek duyulmaz.
Google Ads Remarketing Yöntemleri Neler?
Google Ads Remarketing’a ait yöntemler hakkında detaylar şöyledir:
- Standart Yeniden Pazarlama: Geçmişte siteyi ziyaret eden kullanıcılar, görüntülü reklam ağında yer alan web sitelerine ve uygulamalara bakınırken yeni reklamları görüntüleyebilirler.
- Dinamik Yeniden Pazarlama: Kullanıcıların web sitesi içinde en çok görüntüledikleri ürünler hakkında reklamlar gösterilir.
- Arama Ağı Reklamlarına Yönelik Yeniden Pazarlama: Geçmişte web sitesi ziyareti gerçekleştiren kullanıcıların ayrılmalarını takiben gerçekleştirdikleri Google aramalarında reklamlar gösterilir.
- Video İçin Yeniden Pazarlama: Videolar veya siteye ait Youtube kanalı ile etkileşime giren kullanıcılara, en çok görüntüledikleri ürünlere ilişkin reklamlar gösterilir.
- Müşteri Listesi Üzerinden Yeniden Pazarlama: Müşteri eşleştirme fonksiyonu sayesinde müşterilerin siteye sunduğu iletişim bilgileri üzerinden oluşturulan listeler içinde reklam yayınlanır. Kullanıcılar Google oturumu açtığı an farklı reklam tipleri gösterilir.
Google Ads Remarketing İşe Yarıyor mu?
Google Ads Remarketing’in işe yarama düzeyi oldukça yüksektir. Birden fazla internet kullanıcısı internet üzerinden ürün almadan önce farklı siteleri araştırarak ve sitelerde gezinti yaparak vakit geçirir. Remarketing bu süre içinde müşterilerin davranışı etkilemekte büyük rol üstlenir. Yeniden pazarlama reklamlarını gören kullanıcıların, reklamı yapan siteden ürün alma oranları diğer kullanıcılara göre % 70 daha yüksektir. Yeniden pazarlama ile hedeflenen kitlenin web adreslerine gerçekleştirdikleri dönüşümlerin oranı ise % 40 olarak hesaplanır.
Kimler Google Ads Remarketing’i Tercih Etmeli?
Google Ads Remarketing’i tercih etmesi gerekenler, marka birliğini yükseltmek isteyen firmalardır. Ürünlerini ön plana çıkarmak, daha düşük maliyet ile daha kaliteli reklam kampanyası gerçekleştirmek isteyen şirketler Google Ads Remarketing’i tercih ederler.
Diğer yandan reklam içeriklerini görmek istemeyen ve reklamları takip etmek isteyen kitlenin bir arada ziyaret gerçekleştirdiği web siteleri, Google Ads Remarketing ile her bir kullanıcıya özel işlem yapabilirler. Bu kapsamda reklam görmek istemeyen ziyaretçiler için yeniden pazarlama projeleri devre dışı bırakılırken, diğer ziyaretçiler için reklam yayınına devam edilir.
10 kat daha yüksek tıklama oranına ulaşmak isteyen web adresleri Google Ads Remarketing tercihi ile görüntülü reklamlara ilişkin tıklama oranlarını 10 katına çıkarırlar. Standart reklamların tıklanma oranlarına göre % 70 daha fazla tıklanma oranına sahip olan Google Ads Remarketing reklamları, web adreslerine ve şirketlere iyi fırsatlar sağlar.
Hangi Sektör En Yüksek Oranda Google Ads Remarketing Kullanıyor?
En yüksek oranda Google Ads Remarketing kullanan sektör, perakendecilik sektörü olarak bilinir. Diğer yandan ajanslar, teknoloji firmaları, finans şirketleri kendilerine ait web siteleri üzerinden Google Ads Remarketing işlemlerini en yüksek oranda gerçekleştiren diğer oluşumlar. Her biri reklam video ve görsellerini daha geniş kitleye ulaştırmak ve daha uygun maliyelerden yararlanmak için Google Ads Remarketing işlemlerini tercih ederler.